Japonya’da Et Yemekleri: Yakiniku, Shabu-Shabu, Sukiyaki

Japon mutfağında deniz ürünleri yoğunlukta olsa da etin de önemli bir yeri vardır. Özellikle, Japonlar güveçleriyle ünlenmiştir diyebiliriz. Et yemekleri, Türklerin yiyebileceği Japon yemekleri kategorisine dahil edilebilir. Yani helal yemek yemek istiyorsanız, wagyu eti ile hazırlanan yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Japonya’da et yemekleri: yakiniku, shabu-shabu, sukiyaki gibi yemekleri ele alacağız. Kışın Japonya’yı ziyaret ediyorsanız, bu et yemeklerini yiyerek sıcak kalabilirsiniz. Japon güveci konusunda en lezzetlileri sizlerle paylaşacağız. Evet, işte Japonların meşhur et yemekleri listesi şu şekilde;

Shabu-Shabu Nedir?

Japonların 1950’li yıllara dayanan bir yemeğiyle başlayalım. Tipik bir Osaka yemeğidir diyebiliriz. Japonya’nın meşhur yemekleri arasındaki bu yemek, etin tencerede çevrilerek pişirilmesiyle çıkan sesten ismini alıyor. Genellikle, ince dilimlenmiş dana ya da domuz eti kullanılıyor. Eğer helal et yemeği yemek istiyorum derseniz, dana etli olanı tercih edebilirsiniz. Sebzeler, deniz ürünleri de bu yemeği zenginleştiriyor. Japonya’nın kıyafetleri kadar önemli olan bir lezzettir diyebiliriz. Malzemelerin kaynar kombu suyunda bekletilmesinin ardından, susam sosuna ya da ponzu sosuna bandırılıyor. Özellikle, kış aylarının vazgeçilmezi olduğunu söyleyebiliriz.

Shabu- Shabu Tarifi Nedir?

Bu yemeğin yapılışında nabe ismi verilen büyük bir Japon tenceresine ihtiyaç duyulur. Masada pişirme yöntemiyle shabu-shabu pişmeye başlar. Ancak evde yapılabilecek Japon yemekleri listesine de dahil edilebilir. Taşınabilir bir ocağınız varsa, evde de hazırlayabilirsiniz. Özselleştirilebilir bir yemek olması her damak zevkine hitap etmesine yardımcı olur. Bu yemeğin tarifine ve nasıl yenmesi gerektiğine de değinmek istiyoruz.

Shabu-Shabu Nasıl Yapılır?

1.    Malzemeler: İnce dilimlenmiş wagyu ya da domuz eti, taze sebzeler, isteğe bağlı tofu, konjac eriştesi, pirinç, dashi suyu ya da et suyu kullanılması gereken malzemelerdir. Ayrıca ponzu sosu ve goma sosu da yiyeceğiniz zaman kullanabileceğiniz soslardır. Shabu- shabu tarifi için bu malzemeleri edinerek başlayabilirsiniz.

2.    Hazırlık: Bu süreçte sebzeler ve tofuyu uygun boyutlarda olacak şekilde doğradıktan sonra, erişteleri sıcak suda haşlayarak süzün ve ince et dilimlerini de dolapta bekletin ve sertleştirin. Japon mutfağı yemekleri arasındaki shabu shabu, mutlaka dolapta bekletilmelidir. Dağılmaması için önemli bir unsurdur.

3.    Pişirme: bu aşamada dashi suyu derin tencereye alınır ve sebzeler ve tofu kaynayan suya eklenerek pişirilir. İnce dilimlenmiş etler ise bir maşayla suya batırılır ve çıkarılır. Az bir süre daha piştikten sonra servis edilir. Japonya’da ne yenir? Sorusunun en lezzetli yemeklerden biri olan shabu-shabu ile yanıtlayabiliriz.

Yakiniku Nedir?

Wagyu denemek isteyen gezginler, mutlaka ama mutlaka denemelidir. Çünkü bu yemek, Türklerin çok hoşuna gidecektir. Japonya turu yaparken Japon barbeküsünü yemeden dönmek olmaz! Peki, Yakiniku nedir? Domuz eti, sığır eti ya da tavukla etlerin küçük parçalar halinde ızgaraya dizilerek pişirilen bir yemektir. Aslında bizdeki mangala çok benziyor. Japon et yemekleri listesi içinde yer alan bu yemek, Kore barbeküsünden farklıdır. Bu nedenle, Japonya Kore turu yaparken farklı bir versiyonla karşılaşabilirsiniz. Japonların yaptığı barbekü, etin doğal lezzetini daha fazla ön plana çıkarıyor. Bu nedenle birçok et marinesiz bir şekilde ızgara edilirken, yakiniku farklıdır. Yaygın olarak soslarla hazırlanan bu yemek, özel barbekü sosuyla kendine hayran bırakır. Bir de içine eklenen wasabi ve limon suyu da etin lezzetine lezzet katar. Peki, bu yemek nasıl yapılır ve nasıl yenilir?

Yakiniku Sosu Malzemeleri Nelerdir?

Yakiniku gibi ızgarada pişirilen yemekler son derece lezzetlidir. Ayrıca bu yemeğin sosu sadece ızgarada değil, ramen ya da sote yemeklerinde de kullanılıyor. Japonya’nın meşhur yemeği arasındaki yakiniku, özel bir sosla hazırlanıyor. Zaten bu yemeğe lezzet veren de hazırlanan sosudur. Ete harika bir lezzet katıyor. Sosun hazırlık sürecine şu şekilde değinebiliriz:

·      Soya sosu: Evet, Japonya turu yaparken vazgeçilmez bir sos olduğunu göreceksiniz. Japonya yemek kültürü için vazgeçilmez olan soya sosu, ızgaralarda da sık sık kullanılır. Glütensiz olanı da tercih edebilirsiniz. Çok tuzlu olmayan soya sosları da seçenekler arasında tabi ki!

·      Şeker: Beyaz toz şeker kullanabilirsiniz. Ancak siz yine de istediğiniz tatlandırıcıyı da tercih edebilirsiniz. Japonya turları sırasında, şeker katılarak pişirilen ızgaraların tadı damağınızda kalacaktır.

·      Rendelenmiş zencefil: Biraz şaşırdığınızı düşünüyoruz. Ama şaşırmayın! Çünkü Japonların olmazsa olmaz baharatlarından biri de zencefildir. Japonya turu yaparken çoğu yemekte görebileceksiniz. Sosa ısıtıcı olması ve baharatlı bir aroma getirmesi için zencefil kullanılıyor.

·      Kavrulmuş susam: Japonya turlar sırasında ızgara sosu hazırlarken bu ürünü asla atlamayın. Çünkü sosa fındıksı ve çıtır bir doku kazandırıyor.

·      Susam yağı: Evet, Japonya gezisi yaparken susam yağıyla hazırlanmış ızgara yemeklerinin tadını unutamayacaksınız. Çünkü zengin bir dokunuş katan bir malzemedir.

·      Elma rendesi: Bulgogi sosu armut kullanılıyorsa, mutlaka elma kullanılması gerekir. Japonya tatili sırasında denediğiniz ızgaralar arasında bu farklı daha net göreceksiniz.

Dana Etli Yakiniku Nasıl Yapılır?

Dana etinden yapılan Yakiniku, yukarıda sıraladığımız malzemeleri içermelidir. Japonya’nın geleneksel yemekleri arasındaki bu yemek, çoğu turistin de gözdesi haline gelmiştir. Japon yemekleri isimleri içinde en fazla popüler olan bu et yemeğinin yapılış aşamasını şu şekilde sıralayabiliriz:

1.    Malzemeler: ince dilimlenmiş dana eti, tuz, karabiber, susam yağı, bitkisel yağ, yakiniku sosu (yukarıda sıraladığımız malzemeler), yeşil soğan, lahana, mantar, biberiye ve biber gibi malzemeleri edinmeniz gerekir. Japonya gezi turu sırasında çok kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz malzemelerdir.

2.    Hazırlık: Dana etinin mutlaka buzdolabında bir süre bekletilmesi gerekir. Sebzeler yıkanmalı ve uygun boyutlarda doğranmalıdır. Ayrıca bu yemeğin sosunu hazırladıktan sonra küçük kaselere almalı ve etin üstüne hafifçe karabiber ve tuz serpmelisiniz. Japonya gezi rehberi linetsindeki yerleri ziyaret ederken size en yakın et restoranında bu yemeğin tadına bakmalısınız.

3.    Pişirme: ızgarayı yüksek ateşte ısıttıktan sonra, birkaç damla yağ ekleyin ve et dilimlerini kısa sürede pişirin. Hazırladığınız yakiniku sosunu et piştikten sonra bu sosa batırın ve çıkarın. Japonya Sakura turu yaparken de deneyebileceğiniz bu çok özel yemek, en sevecekleriniz arasında yer alıyor.

Sukiyaki Nedir ve Sosunda Neler Var?

Japonların geleneksel et yemeklerinden biridir. Japonya seyahati sırasında, tadı damağınızda kalabilecek bir yemek olduğunun altını çizelim. Sakiyaki eti ince dilimler halinde kesilir ve şeker, mirin, soya sosu gibi tatlandırıcılar ile marine edilir. Ardından sığ bir demir tencerede, mantar, pırasa, soğan, tofu ve lahana diğer malzemelerle birlikte kısık ateşte kaynar etle pişirilir.

Sukiyaki Nasıl Yapılır?

Sukiyaki, klasik sıcak tencere yemeklerinden biri olmasının yanı sıra, kış aylarının da vazgeçilmezidir. En ucuz Japonya turu paketinden yararlanarak, ince dilimlenmiş etler, sebzeler ve tofu’nun lezzetine varmak için bu yemeği tadabilirsiniz. Yemeğin yapılış aşamaları ise şu şekilde;

1.    Malzemeler: ince dilim bir wagyu eti ya da bonfile, sert tofu, lahana, yeşil soğan, enoki mantarı, shitake, shirataki eriştesi, yumurta, sukiyaki sosu (mirin, şeker, sake, soya sosu karışımı) gibi malzemeler Japonya Sakura turu sırasında denemeniz gereken sukiyaki yemeğinin temel elementlerini içerir.

2.    Hazırlık: hazırlık sürecine geçildiğinde ise tofu ve sebzeleri uygun boyutlarda doğradıktan sonra, shirataki eriştelerinin sıcak suda 2 dakika kadar haşlanıp süzülmesi gerekir. Sakura zamanı Japonya turu yaparken bu sürecin son derece önemli olduğunu göreceksiniz. Dana etinin buzdolabında bekletme sürecini tamamladıktan sonra, yemeğin sosunu bir kasede karıştırarak hazırlayın.

3.    Pişirme: Son aşama pişirme de ise derin bir tencereye ihtiyacınız olacak. Nabemono tarzındaki bir tencere de kullanabilirsiniz. Tencereye biraz yağ ekledikten sonra, hafifçe soteleme işlemine geçin. Ardından shirataki eriştelerini ve sebzeleri ardından tofu’yu ekleyin. Üstüne de su ve hazırladığınız sosu ekleyin ve yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Vizesiz Japonya turu satın alarak, bu yemeği en güzel yapan restoranları ziyaret ederek tadabilirsiniz.

Japon Et Yemeği Keşfi İçin Avrupa Rüyası Seyahat Avantajları

Japonya’da tatil yaparken ünlü et yemeklerini denemeye ne dersiniz? Et severler buradaysa seveceğiniz lezzetleri Japonya’da bulabileceğinizden bahsedelim. Her şey dahil Japonya turu gezginlerin bütçesine hitap edecek ve aynı zamanda konforlu bir seyahat olanağı sunacaktır. Japonya Güney Kore turu yapmak isterseniz de aynı tur paketlerine yönelebilirsiniz. Avrupa Rüyası seyahat fırsatları sayesinde, Japonya tur fiyatları oranını düşürebilecek bir yöntem de son dakika kampanyalarıdır. Tabi ki Japonya otel fiyatları tasarrufu sağlamak için erken rezervasyon fırsatlarını da değerlendirebilirsiniz. Avrupa Rüyası tarafından hazırlanan diğer kampanyaları incelemek için siteye göz atabilirsiniz.

4000+ kez okundu.

Avrupa Rüyası’ndan İlk Sen Haberdar Ol!

Yeni turlar, özel fırsatlar ve ilham verici seyahat içerikleri için e-posta listemize katıl!

85 ülke, 220 şehir

gezisi gerçekleştirdik.

15 bin gezgin ile Avrupa’yı keşfettik.

20 bin

gezgin ile Avrupa’yı keşfettik.

5.63 milyon

KM yol katettik.

7/24 Destek Hattı

8B+

4.8 değerlendirme

Merak Ettikleriniz

Yardım Merkezi

Avrupa Rüyası ile ekonomik bir şekilde tek seferde birçok ülkeyi keşfedin! Ekstra tur ücreti yok, tüm geziler fiyata dahil. Profesyonel kokartlı rehberler, konforlu oteller ve benzersiz rotalar ile Avrupa’yı en keyifli şekilde yaşayın. 

Tur sayfasındaki “Başvuru Yap” formunu doldurun ve seyahat sözleşmesini onaylayın. İlk taksiti ödediğinizde kaydınız tamamlanır ve Avrupa Rüyası’yla yolculuğunuz başlar!

Hayır, ödemezsiniz. Avrupa Rüyası’nda tek başına katıldığınızda 1000 Euro’ya varan single farkı uygulanmaz. Sizi, mesleğinize ve yaşınıza uygun bir katılımcı ile eşleştiririz; böylece ek ücret ödemeden konforlu bir şekilde seyahat edebilirsiniz. 

Hayır, ödemezsiniz. Avrupa Rüyası, “tüm ekstra turlar dahil” anlayışıyla hareket eder ve sizden hiçbir ekstra tur ücreti talep etmez. Turlarımızdaki tüm ekstra geziler katılımcılarımıza hediye olarak dahildir.

Avrupa Rüyası, herkesin Avrupa’yı keşfedebilmesi için ekonomik turlar sunar. Tüm rotalarımız, katılımcıların en uygun maliyetle en fazla deneyimi yaşaması hedefiyle hazırlanır. Tur ücretleri; toplam tur süresi, konaklama sayısı, gezilen şehirler ve sezona göre değişiklik gösterebilir. Kısacası, Avrupa Rüyası ile en uygun fiyatla Avrupa’yı gezmek mümkün!

Hayır, gerekmiyor. Avrupa Rüyası turlarında yabancı dil bilme şartı yoktur. Tur boyunca yabancı dil bilen profesyonel kokartlı rehberlerimiz size her şehirde eşlik eder ve ihtiyaç duyduğunuzda yardımcı olur. Günlük ifadeleri bilmeniz gezinizde kolaylık sağlar, ancak bilmeseniz de hiç sorun değil rehberlerimiz her adımda yanınızda! 

Avrupa Rüyası turlarındaki tüm zaman planlamaları, uzman operasyon birimimiz tarafından önceden test edilip en verimli şekilde hazırlanmıştır. Her şehirde geçirilen süre; şehrin büyüklüğü, popülerliği ve görülmesi gereken yerlerin yoğunluğuna göre belirlenir. Böylece zamanınızı en iyi şekilde değerlendirir, her sabah yeni bir şehirde uyanmanın keyfini yaşarsınız.

Kesinlikle hayır! Avrupa Rüyası turları sıcak ve samimi bir aile ortamında gerçekleşir. Tek başına katılsanız bile kısa sürede yeni arkadaşlıklar kurar, birlikte keşfetmenin keyfini yaşarsınız. Ayrıca size yaşınıza ve profilinize uygun bir oda ve koltuk arkadaşı eşleştirilir. Yani bu yolculukta asla yalnız kalmazsınız!

Avrupa Rüyası turlarında şehirleri profesyonel kokartlı rehberlerimizle gezersiniz. Her şehre varmadan önce otobüste bilgilendirme yapılır, ardından rehber eşliğinde şehir turu gerçekleştirilir. Tarihi yerleri gezer, rehberimizden öneriler alır ve sonrasında verilen serbest zamanda şehri kendi temponuzda deneyimleyebilirsiniz. 

Avrupa Rüyası turlarında her katılımcı 1 orta boy valiz ve 1 sırt çantası getirebilir. Otobüslerde bagaj alanı sınırlı olduğu için büyük boy valizler kabul edilmez. Uçaklı turlarda valiz kilo sınırı, tur öncesinde yol danışmanları tarafından paylaşılır. Tur öncesi size gönderilecek “Bilin İstedik” listesinde, valizinizde bulunması gereken eşyalar detaylı olarak yer alır. Gündüz otobüste ihtiyaç duyabileceğiniz eşyaları sırt çantanıza almayı unutmayın.

Avrupa Rüyası turlarında ekstra tur ücreti alınmaz, bu nedenle harcamalar tamamen kişisel tercihlere bağlıdır. Yemek, alışveriş ve kişisel ihtiyaçlar için 1 haftalık turlarda ortalama 600–700 Euro, 10 günlük turlarda ise 1000 Euro civarı cep harçlığı yeterlidir. Tur öncesinde yol danışmanlarımız size, yanınıza almanız gerekenleri içeren “Bilin İstedik” listesini iletecektir. Yurtdışında nakit Euro veya uluslararası geçerli kredi kartlarıyla da harcama yapabilirsiniz. 

Güvenli Ödeme Altyapısı

Güvenli, 3D destekli online ödeme sistemi

Esnek Ödeme Seçenekleri

Bütçene uygun ödeme planı ile hayalindeki tura çık.

7/24 Destek Hattı

Seyahat öncesi ve sırasında bize dilediğiniz an ulaşabilirsiniz.

Tur Öncesi Hazırlık Rehberi

Vize süreci, valiz listesi, önemli ipuçları ve daha fazlası.

Avrupa Rüyası Güvencesi

Bugüne kadar 19.000’den fazla gezginle Avrupa’yı keşfettik.

Esnek Tarihler

Planlar değişebilir, biz daima buradayız.