Japonya’da Wagyu Biftek Deneyimi: Gerçek Lezzet Nerede?

Japonya’nın dört bir tarafında yetiştirilen 200’ün üzerinde wagyu markası olduğunu biliyor muydunuz? Kısaca açıklayacak olursak, wagyu: Japon bifteğidir. Bu ülkede her markanın wagyu ile ilgili bazı kuralları var diyebiliriz. Yere ve geleneğe bağlı olarak kurallar değişiklik gösteriyor. Wagyu yemek için çiftlik bölgelerini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca sığır eti temalı restoranları da ziyaret edebilirsiniz. Şimdi gelelim Japonya’da wagyu biftek deneyimi: gerçek lezzet nerede? Sorusuna!

Kobe Eti Nedir?

Kobe et, Hyogo Eyaleti’nde yetiştirilen Taijama wagyu sığırından elde ediliyor. Ayrıca dünyanın en pahalı eti kaç TL? Sorusuna en yükseklerden biri yanıtıyla bu wagyu etiyle yanıt verebiliriz. Kobenin yoğun ve mermerimsi bir yağ dokusu vardır. Bu sayede, ağızda eriyen bir yumuşaklığa sahip oluyor. Yağın etle buluşması ve tamamen karışması tereyağımsı bir dokuya kavuşmasına neden oluyor. Böylece tatlı bir aromaya da sahip oluyor diyebiliriz. Ayrıca her sığır eti sıkıca denetlenir ve kalite kontrolden geçer. Sadece belli yağ oranına, et rengine ve dokuya sahip olan etler “kobe eti” olarak belirlenir. Kobe eti olarak kabul gören etler ise sertifika almaya hak kazanır. Bu açıklamalar ile kobe eti nedir? Sorusunu yanıt alabilirsiniz.

Wagyu Eti Nedir? Türleri Nelerdir?

Wagyu, Japon yemek kültürünün en önemli parçasıdır. Japon gastronomisinde en kaliteli sığır eti olarak tanımlanır. Hatta wagyu eti kaç TL? Gibi sorular da sıkça yönlendiriliyor. Biraz pahalı olsa da son derece lezzetli ve besleyici olan etlerdir. Dünya çapında bile gurmelerin sıkça tercih ettiği ve etkilendiği cinsten etlerdir. Özel günlerde wagyuların tercih edildiğini görebilirsiniz. Ancak lüks olmasından kaynaklı olarak değil de içeriğinin zengin olmasından kaynaklı olarak tercih edilir. Japonya’ya özgü eşsiz genetik özelliklere sahip olan dört adet sığır ırkı bulunuyor. Bunları şu şekilde açıklayabiliriz:

Ø Japon Siyahı: Bu tür, bütün wagyu sığırlarının ortalama %100’üne yakın bir oranını oluşturuyor. Çoğunlukla bu ülkede de Japon siyahı wagyusunu deneme fırsatı bulacaksınız. Japonya turu yaparken çoğu restoranda bu ırka ait wagyu yemeklerini bulabilirsiniz. Değerli bir wagyu türü olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca bu türe, kobe, matsusaka, omi gibi markalar da tabiidir. Yüksek oranda marbling, yani mermerleşmiş özelliğiyle bilinir.

Ø Japon Kahverengisi: Biraz daha yağsız olan bir wagyu türüdür. Japonya turları için vazgeçilmezdir. Çünkü daha yoğun et aromasına sahiptir. Genel olarak Kochi ve Kumamoto bölgelerinde yetiştirilen bir wagyu türüdür. Dengeli bir yağ oranına sahip olması nedeniyle sıkça tüketilir.

Ø Japon Kısa Boynuzlu: Evet, gelelim Tohoku bölgesinde yetiştirilen sığırdan yapılan wagyuya! Soğuk iklime dayanıklı olan bir türdür. Ayrıca kırmızı et oranı da yüksektir. Genellikle, yağ oranı düşük olarak bilinen wagyu türüdür diyebiliriz. Yoğun etli olarak bilinir bu nedenle az yağlı et yemekten hoşlanıyorsanız, tadabilirsiniz. Japonya turlar kategorisindeki yerleri keşfederken bu etten yapılan yemekleri tadabileceğiniz restoranları da ziyaret edebilirsiniz.

Ø Japon Boynuzsuz: Nadir bulunan bir wagyu etinden bahsetmek istiyoruz. Yamaguchi bölgesinde yetiştirilen bu tür, yoğun lifli etiyle bilinir. Dengeli bir tada sahip olmasının yanı sıra, doğuştan boynuzsuzdur. Japonya gezisi yaparken eğer bulabilirseniz tatmanızı tavsiye ederiz.

Avrupa Rüyası üzerinden alacağınız Japonya gezi paketleri, bu lezzetli wagyu etlerinin tadına bakabileceğiniz restoranlara uğrayabilmenize olanak sağlar.

Japonya’da Wagyu Eti Tadılabilecek Yerler

Birçok wagyu restoranını Japonya’nın farklı bölgelerinde bulabileceğinizi biliyor muydunuz? Et severler buradaysa başlayalım. Wagyu eti yemek için farklı seçenekleriniz bulunuyor. Japon ineği olarak açıklayabileceğimiz wagyu kelimesi, yerli ırk olarak da ifade edilebilir. Aslında bu etin karakteristik özellikleri var diyebiliriz. Japonya’da karasığırlarının mermerleşmiş yapısı sık tercih edilmesine olanak sağlıyor. Wagyu lezzetli bir et parçası değildir. Bu etin daha ziyade beslenme, iklim, coğrafyaya bağlı olarak değişiklik gösterir. Japonların wagyu markaları ise titizlikle denetlenir. Denetimin ardından da sertifikalanır. Wagyu’yu tadabileceğiniz bölgeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

1.    Kansai Bölgesindeki Wagyu

Kansai’de üç tane ünlü wagyu markası vardır. Kobe eti ise Hyogo eyaletinde yetiştirilir. Wagyu sığırı tatmak için bu bölgede tajima türü sığırları tercih edebilirsiniz. Bu tür, sertifikalandırılmadan önce, detaylı bir şekilde sınıflandırılır. Kobe’de yer alan restoranlarda bu etin tadına bakabilirsiniz. Ayrıca Kyoto ve Osaka’da da son derece lezzetli yapılan kobe eti restoranları bulunuyor. Kısaca bu bölgedeki wagyu etlerini şöyle sıralayalım:

·      Hyogo Eyaleti: Kobe Eti

·      Mie Eyaleti: Matsusaka Eti

·      Shiga Eyaleti: Omi Eti

·      Himeji ve Hyogo Eyaleti: Himeji Bifteği

 2.    Kyushu Bölgesi Wagyuları

Burada, Miyazaki sığır eti meşhurdur. Japonya’nın en fazla ödül alan markalarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Her beş sende bir ulusal yarışmalarda Wagyu Olimpiyatları’nda birincilik almıştır diyebiliriz. Yani bu wagyu biftek fiyatları 2024 yılının en yüksekleri arasında yerini almıştır. Bu wagyunun zengin mermer dokusuna sahip olması, tadanları bunaltmayacaktır. Soga sığır eti ise Yakiniku (ızgara) yemeklerinde kullanılır ve muhteşem bir şekilde uyum sağlar. İnce bir dokuya ve yumuşaklığa sahiptir.

3.    Hokuriku Bölgesi ve Japon Alpleri Wagyusu

Dağlara çıktığınızda, lezzetli mi lezzetli wagyuların tadına bakabilirsiniz. Wagyu biftek fiyatları satın alacağınız bölgeye ve kalitesine bağlı olarak değişiklik gösterir. Gifu Bölgesi’nden gelen Hida sığırı, mangala ızgara şişlere takılarak pişiriliyor. Tezgâhlarda satılan wagyu suşileriyle de ünlüdür. Ayrıca Nagano’dan gelen Shinshu sığır eti de Japon Alpleri’nin tertemiz dağ çimenlerinden ve suyundan yararlanmıştır. Ayrıca Toyama ve Ishikawa gibi illerde daha küçük üreticiler Tonami sığırıyla Nato sığırını yetiştiriyor.

4.    Tohoku ve Hokkaido Wagyusu

Sizi kuzey Japonya’ya götürelim. Çünkü wagyu eti Japonya’nın kuzeyinde farklı özellikler gösterir. Ülkenin Tohoku bölgesinde yer alan Yamagata şehrinden gelen Wonezawa sığır eti, ünlü markalardan bir tanesidir. Yağının et suyuna hafif bir tat verdiği yapılan yemeklerden anlaşılır. Bu yemek Sukiyaki olarak örneklendirilebilir. Japonya turu yaparken Miyagi Bölgesi’nden gelen Sendai sığırını da tadabilirsiniz. Bu sığır eti ise ülkenin en katı sınıflandırma standartlarına tabii tutulur.

Evet, yukarıda sıraladığımız bölgelerde, farklı wagyu etlerini tadabiliyorsunuz. Çünkü wagyu etinin yağı, yoğunluğu ve kalitesi bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyor.

Japon Wagyu Biftek Yemekleri Nelerdir?

Wagyu’nun cazibesi ülkeyi sarmış durumdadır. Kaliteli, lezzetli ve bir o kadar da şifalıdır. Bu nedenle wagyu ile pişirilen son derece lezzetli yemekler bulunuyor. Japon mutfağı biftek tarifleri listesini sizlerle paylaşmadan önce, bu mermer desenli etin yağ şeridinin değişiklik gösterdiğini belirtmek istiyoruz.

1.    Tappanyaki

Wagyu dilimleri, kendin pişir kendin ye formatında yapılıyor. Isıtılmış demir bir plaka olan teppan üstünde şef tarafından yapılan bir yemektir. Mermerleşmiş olan et yağı hızlı bir şekilde ağızda eriyor. Japon biftek yemekleri arasındaki en lezzetlilerden bir tanesidir. Çünkü içine giren mantar, sebze ve deniz ürünleri, bu yemeği zenginleştiriyor.

2.    Sukiyaki

İnce dilimlenen Wagyu eti, tatlı soya sosuyla buluşturulur. Ardından mirin ve şekerle birlikte pişirilir. Japonya turları sırasında, etin tofu, yeşil soğan, shirataki ve mantar ile birlikte servis edildiğini görebilirsiniz. Bir de çırpılmış çiğ yumurtaya bandırarak yenildiğinde harika bir lezzete bürünüyor.

3.    Shabu-shabu

Wagyu ince dilimlenir ve kaynayan suya ya da et suyunun içinde haşlanır. Japonya turlar listesindeki yerleri keşfederken restoran ziyaretlerinde bu yemeğinde tadına bakabilirsiniz. Çünkü limonlu soya soslu ve susam soslu bu yemek, lezzetine hayran kalacağınız bir tada sahiptir. Noodle, sebze, tofu ile birlikte sunulduğu için son derece zengindir.

4.    Yakiniku

Izgarada pişirilen wagyu parçaları, masa başındaki küçük kömürlü ızgaralara koyulur. Et pişerken özel bir yakiniku (ızgara) sosu kullanılır. Evlerde ve lokantalarda aynı yöntem kullanılarak pişirilir. Ayrıca Japonya gezisi yaparken yemeği tadacağınız restoranlarda, bu tarifin sosyal yemek kültürünün bir parçası olduğunu göreceksiniz.

5.    Wagyu Hamburger

Eğer hamburger severler buradaysa, mutlaka bu fastfood’u denemelisiniz. Japonya tatili için vazgeçilmez bir atıştırmalık olduğunu söylemeden geçmeyelim. Wagyu kıymasıyla yapılan hamburger, sulu ve aromatiktir. Japon tarzı wasabi, teriyaki sos ve özel bir peynir kullanılır.

6.    Wagyu Tatlıları

Tatlı kültürüyle de tanınan Japonya, sushi, ramen ve tatlı pizzasıyla da ünlüdür. Japonya gezi turu sırasında, burada Wagyu nigiri sushi gibi lezzetli ızgara usulü atıştırmalıkların tadına bakabilirsiniz. Pirinçle birlikte çiğ bir şekilde servis edilse de son derece lezzetlidir. Wagyu taco ya da wagyu ramen ile birlikte servis ediliyor.

7.    Wagyu Kare (Köri)

Japonların farklı bir yemeğine geliyoruz. Japon usulü köri sosunu hiç d uydunuz mu bilmiyoruz ama küçük wagyu parçaları bu sosla pişirildiğinde harika bir lezzet çıkıyor. Pilavla servis ediliyor ve et uzun süre kısık ateşte pişirilip yağını sosa bırakıyor. Yani yeme de yanında yat bir yemektir. Körinin kremamsı dokusu harikadır. Kansai bölgesinde popüler olan bir lezzettir. Japonya gezi turu sırasında mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

Japonya’da Wagyu Biftek Restoranları Nerededir?

Wagyu etinin bölgeden bölgeye farklılık gösterdiğinden bahsetmiştik. Kobe eti fiyatı buna bağlı olarak değişiklik gösterir. Wagyu sığır etini tadabileceğiniz restoranlar da Japonya’nın farklı bölgelerinde yer alıyor. Sizlere bu restoranlardan bahsetmek istiyoruz

Ø Yoroniku

Izgara et anlamına gelen ve şefiyle meşhur olan bu restoran, Ebisu’daki yakiniku (ızgara) mekanlarından bir tanesidir. Wagyu biftek restoranları arasındaki en iyilerden bir tanesidir. Tokyo’da yer alan bu mekan, kaliteli wagyu sığır et menüleriyle ünlüdür.

Ø Sumibi Yakiniku Nahara

Japonya Sakura turu yaparken ziyaret etmenizi önerdiğimiz bir mekan! Wagyu dana dili konusunda uzmanlaşmış olan ızgara restoranıdır.

Ø Şabuki Ginza

Evet, wagyu ve kobe bifteği nerede yenir? Sorusuna bu mekanla yanıt vermek istiyoruz. Neden mi? Çünkü kobe ve omi dana et setleriyle popülerleşmiştir. Ayrıca rahat horigotatsu oturma düzenine sahip olan özel bir yer de ayırtabilirsiniz.

Ø Hiroki Standı

Vizesiz Japonya turu satın alarak, Tokyo’daki bu mekanı ziyaret edebilirsiniz. Pirinç yatağında ısınan ve ağızda eriyen çiğ yumurta sarısıyla zenginleşen A4 wagyu yemekleriyle ünlüdür. Ayrıca Sakura zamanı Japonya turu yaparken bu mekana mutlaka uğrayın.

Lezzetli Wagyu Deneyimi İçin Avrupa Rüyası Fırsatlarını Kaçırmayın

Japonya tur fiyatları oranlarının her bütçeye hitap etmesi için Avrupa Rüyası sitesi olarak, Japonya’da gastronomi keşfi yapmanıza yardımcı oluyoruz. Japonya otel fiyatları ve diğer yüksek meblağlı seyahat hizmetlerinden tasarruf etmeniz için elimizden geleni yapıyoruz. Nasıl mı? Örneğin sizler için sunduğumuz her şey dahil Japonya turu paketleri, temel seyahat hizmetlerini indirimli şekilde satın alabileceğiniz içeriklerden bir tanesidir. En ucuz Japonya turu yapmak için bu paketleri satın alabilirsiniz. Japonya Kore turu gibi çoklu seyahat paketleri için de erken kayıt fırsatlarından yararlanarak bütçenizi koruyabilirsiniz. Japonya Güney Kore turu rezervasyonu yaptırmak için Avrupa Rüyası fırsatlarına göz atabilirsiniz.

4000+ kez okundu.

Avrupa Rüyası’ndan İlk Sen Haberdar Ol!

Yeni turlar, özel fırsatlar ve ilham verici seyahat içerikleri için e-posta listemize katıl!

85 ülke, 220 şehir

gezisi gerçekleştirdik.

15 bin gezgin ile Avrupa’yı keşfettik.

20 bin

gezgin ile Avrupa’yı keşfettik.

5.63 milyon

KM yol katettik.

7/24 Destek Hattı

8B+

4.8 değerlendirme

Merak Ettikleriniz

Yardım Merkezi

Avrupa Rüyası ile ekonomik bir şekilde tek seferde birçok ülkeyi keşfedin! Ekstra tur ücreti yok, tüm geziler fiyata dahil. Profesyonel kokartlı rehberler, konforlu oteller ve benzersiz rotalar ile Avrupa’yı en keyifli şekilde yaşayın. 

Tur sayfasındaki “Başvuru Yap” formunu doldurun ve seyahat sözleşmesini onaylayın. İlk taksiti ödediğinizde kaydınız tamamlanır ve Avrupa Rüyası’yla yolculuğunuz başlar!

Hayır, ödemezsiniz. Avrupa Rüyası’nda tek başına katıldığınızda 1000 Euro’ya varan single farkı uygulanmaz. Sizi, mesleğinize ve yaşınıza uygun bir katılımcı ile eşleştiririz; böylece ek ücret ödemeden konforlu bir şekilde seyahat edebilirsiniz. 

Hayır, ödemezsiniz. Avrupa Rüyası, “tüm ekstra turlar dahil” anlayışıyla hareket eder ve sizden hiçbir ekstra tur ücreti talep etmez. Turlarımızdaki tüm ekstra geziler katılımcılarımıza hediye olarak dahildir.

Avrupa Rüyası, herkesin Avrupa’yı keşfedebilmesi için ekonomik turlar sunar. Tüm rotalarımız, katılımcıların en uygun maliyetle en fazla deneyimi yaşaması hedefiyle hazırlanır. Tur ücretleri; toplam tur süresi, konaklama sayısı, gezilen şehirler ve sezona göre değişiklik gösterebilir. Kısacası, Avrupa Rüyası ile en uygun fiyatla Avrupa’yı gezmek mümkün!

Hayır, gerekmiyor. Avrupa Rüyası turlarında yabancı dil bilme şartı yoktur. Tur boyunca yabancı dil bilen profesyonel kokartlı rehberlerimiz size her şehirde eşlik eder ve ihtiyaç duyduğunuzda yardımcı olur. Günlük ifadeleri bilmeniz gezinizde kolaylık sağlar, ancak bilmeseniz de hiç sorun değil rehberlerimiz her adımda yanınızda! 

Avrupa Rüyası turlarındaki tüm zaman planlamaları, uzman operasyon birimimiz tarafından önceden test edilip en verimli şekilde hazırlanmıştır. Her şehirde geçirilen süre; şehrin büyüklüğü, popülerliği ve görülmesi gereken yerlerin yoğunluğuna göre belirlenir. Böylece zamanınızı en iyi şekilde değerlendirir, her sabah yeni bir şehirde uyanmanın keyfini yaşarsınız.

Kesinlikle hayır! Avrupa Rüyası turları sıcak ve samimi bir aile ortamında gerçekleşir. Tek başına katılsanız bile kısa sürede yeni arkadaşlıklar kurar, birlikte keşfetmenin keyfini yaşarsınız. Ayrıca size yaşınıza ve profilinize uygun bir oda ve koltuk arkadaşı eşleştirilir. Yani bu yolculukta asla yalnız kalmazsınız!

Avrupa Rüyası turlarında şehirleri profesyonel kokartlı rehberlerimizle gezersiniz. Her şehre varmadan önce otobüste bilgilendirme yapılır, ardından rehber eşliğinde şehir turu gerçekleştirilir. Tarihi yerleri gezer, rehberimizden öneriler alır ve sonrasında verilen serbest zamanda şehri kendi temponuzda deneyimleyebilirsiniz. 

Avrupa Rüyası turlarında her katılımcı 1 orta boy valiz ve 1 sırt çantası getirebilir. Otobüslerde bagaj alanı sınırlı olduğu için büyük boy valizler kabul edilmez. Uçaklı turlarda valiz kilo sınırı, tur öncesinde yol danışmanları tarafından paylaşılır. Tur öncesi size gönderilecek “Bilin İstedik” listesinde, valizinizde bulunması gereken eşyalar detaylı olarak yer alır. Gündüz otobüste ihtiyaç duyabileceğiniz eşyaları sırt çantanıza almayı unutmayın.

Avrupa Rüyası turlarında ekstra tur ücreti alınmaz, bu nedenle harcamalar tamamen kişisel tercihlere bağlıdır. Yemek, alışveriş ve kişisel ihtiyaçlar için 1 haftalık turlarda ortalama 600–700 Euro, 10 günlük turlarda ise 1000 Euro civarı cep harçlığı yeterlidir. Tur öncesinde yol danışmanlarımız size, yanınıza almanız gerekenleri içeren “Bilin İstedik” listesini iletecektir. Yurtdışında nakit Euro veya uluslararası geçerli kredi kartlarıyla da harcama yapabilirsiniz. 

Güvenli Ödeme Altyapısı

Güvenli, 3D destekli online ödeme sistemi

Esnek Ödeme Seçenekleri

Bütçene uygun ödeme planı ile hayalindeki tura çık.

7/24 Destek Hattı

Seyahat öncesi ve sırasında bize dilediğiniz an ulaşabilirsiniz.

Tur Öncesi Hazırlık Rehberi

Vize süreci, valiz listesi, önemli ipuçları ve daha fazlası.

Avrupa Rüyası Güvencesi

Bugüne kadar 19.000’den fazla gezginle Avrupa’yı keşfettik.

Esnek Tarihler

Planlar değişebilir, biz daima buradayız.