Prag Yeme-İçme & Alışveriş Rehberi

Avrupa Rüyası Blog

Prag’da kaldığımız zaman boyunca ordaki insanların yemek alışkanlıklarını değerlendirdik. Kahvaltı için genelde kızarmış ekmek ve reçel yiyorlar ama farklı seçenekler de mevcut. Dışarıda yemek isterseniz kahvaltı olanakları bunlar. Öğle yemeği Prag’da ana öğün gibi. Etli ya da sebze yemekleri tercih ediliyor. Bir de Dumplings dedikleri hamur işi yiyecekler var. Prag’da akşam yemeği Avrupa'da birçok yerde olduğu gibi akşam 7 gibi yeniyor. Eğer dışarıda yemek yemek istiyorsanız saate dikkat etmeniz şart çünkü daha geç giderseniz restoranlar kapanmış olacaktır. Sokak lezzetleri olarak atıştırmak için çok seçenek var. Hemen hemen her sokakta atıştırmalık bir şeyler satan dükkan ya da araçları bulabilirsiniz. İçecek konusuna gelince, İnsanlar genelde şehir manzarasını izleyebilecekleri yerlerde bir şeyler içmeyi tercih ediyorlar. Çek birası oldukça meşhur. Bazı mekanlar kendi biralarını üretiyorlar bu yüzden farklı lezzetleri buralarda tadabilirsiniz. Biranın yanı sıra şarap da oldukça popüler bir içecek. Prag’da bir mekanda yemek yedikten sonra tüm Avrupa'da hatta ülkemizde bile adet olduğu gibi hesabın %10’u kadar bahşiş bırakmak makul. Fakat eğer servisi beğenmezseniz bahşiş vermenize gerek yok. Aşağıda Prag yerel lezzetlerini bulabileceğiniz bir liste var. Bunun dışında Türk yemekleri de yemek isterseniz Prag'da Türk restoranları da bulunuyor.
Et Gulaş (Hovězí guláš s knedlíkem)
Çorba
Bramborová Polévka (ya da Bramboračka): Patates çorbası
Cesneková polévka (ya da česnečka): Sarımsak çorbası
Kuřecí polévka s nudlemi: Şehriyeli tavuk çorbası
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky): Ciğerli etli çorba
Zelná polévka (ya da zelňačka): Sauerkraut çorbası
Koprová polévka (ya da koprovka): Ekşi süt ile yapılan dil çorbası
Aperatifler Vařené brambory: Haşlanmış patates
Opékané brambory: Izgara patates
Bramborová kaše: Pureed, Sťouchané brambory: Patates püresi
Bramborové hranolky: Patates kızartması
Rýže: Pilav
Houskové knedlíky: Ekmek dumplings
Bramborové knedlíky: Patates dumplings
Omáčka: Sos
Zelí: Lahana
Bramborový salát: Patates salatası
Ana Yemekler
Hovězí guláš s knedlíkem: Et gulaş (İçerisinde hamur işi de bulunan bir yahni
Svíčková na smetaně, knedlík: Kremalı soslu ve hamur işli fileto et
Smažený vepřový řízek: Domuz Şinitzel (Kızartılmış domuz dilim)
Pečená kachna se zelím a knedlíke: Izgara ördek (Yöresel prag yemeklerinin en ünlülerindendir.)
Smažený sýr: Kızartılmış peynir (Kızartılmış ekmek ve peynir dilimleridir.)
Pečené kuře s brambory: Izgara tavuk ve patates
Plněná paprika s rajskou omáčkou: Domates soslu biber dolması
Smažené žampiony: Kızartılmış mantar
Kynuté ovocné knedlíky, švestkové, meruňkové, jahodové, borůvkové: Meyveli dumplings (Hamur işi çeşididir.)
Tatlılar
Trdelník: Aslen Slovak tatlısı olan Trdelník’i Prag genelinde bulabilirsiniz.
Genellikle göz ateşinde pişirilen, tarçınlı ve üstü şekerle kağlı ünlü hamur tatlısı.
Krep (Palačinky) reçelli (džem) ya da meyveli (ovoce) (čokoláda), kremalı (šlehačka) ve yemişli (oříšky)
Medovník: Ballı kek
Ovocné knedlíky: Meyveli dumplings
Jablečný závin: Elma dolgulu kurabiye
Dort: Kek
Zmrzlinový pohár: Dondurma, sundae

BLOG KATEGORİ